Galaxykake med bacardirazz smak

Denne helgen var det vegan weekend, og jeg måtte jo smelle sammen en kake til anledningen, som kunne få stå på . Jeg hadde ambisjoner om en høy, trelags neonfarget galaxykake med glitter og stjerner i frosting. Nuvel, mange timer og en tirade besvergelser og trusler senere, ble resultatet en glazed kake som dere får oppskrift på her


 

Oppskriften er inspirert fra denne bloggen, mens jeg tilpasset til en ganske stor springform og endret på smaken

Røre

  • ca 8 dl hvetemel
  • 5 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 5 dl soyamelk
  • 2 ss vaniljeessens
  • 1 ss romessens
  • 3,5 dl olje
  • 1 ss edikk 

Bland det tørre og rør rundt. Ha i det våte og visp på full guffe til det er klumpfritt og glatt. Fordel ca like mye røre i tre skåler og farge rosa, blå og lilla. Blå konditorfarge er vegansk, mens rød er ikke. Vegansk rødfarge får man fra cacas, på blant annet kitchen og jernia. Hiv skjeer med røre litt "hipp som happ" i kakeformen, slik at alle tre fargene kommer oppi lagvis. Stekes på 175 grader i ca 30 minutter, eller til det er HELT gjennomstekt (stikk en kniv i for å være sikker) 

Glaze

- 2 bokser oatly på mackan eller annen vegansk kremost

- 2 ss vegansk smør

- 4 dl melis

- 2 ss vaniljeessens 

Visp til det er helt glatt. For å få en god, blank glaze på kaken anbefaler jeg at du har kaken på noe lott opphøyd. for eksempel en rist og stryker veldig forsiktig over. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marlin

Marlin

26, Stavanger

En blogg om alt mulig som opptar meg, ifra hest, hund, trening, livsstil, kritisk tenkning, forbrukermakt, dårlig humor, mat, små og store verdensproblemer og diverse ladida

Kategorier

Arkiv

hits